Održana redovna izvještajna sjednica Skupštine SSDMiS TK

Održana redovna izvještajna sjednica Skupštine SSDMiS TK
0 26. Oktobar 2018.

 

 

U srijedu, 24. oktobra 2018. godine, u TC Dramar u Tuzli, održana je redovna izvještajna sjednica Skupštine Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona (SSDMiS TK).

U radu sjednice Skupštine učestvovao je 41 delegat iz 10 Podružnica SSDMiS TK.

Sjednici su prisustvovali i gosti, i to dr Rifat Rijad Zaid, predsjednik Saveza SSDMiS F BiH (Savez),predsjednica Skupštine Saveza SSDMIS FBiHMarina Berberović te članovi Upravnog odbora Saveza dr Izet Hočko, dr Elvis Cikotić, Ivica Jozić

kao i predstavnici Strukovnog sindikata doktora medicine RS-a (Sindikat RS-a), i to dr Miodrag Femić, predsjednik Sindikata RS-a izamjenik predsjednika Goran Bjeković.

U uvodnom dijelu, prema predloženom dnevnom redu, upriličeni su pozdrav dobrodošlice predsjednice Skupštine Prim. dr. Nedžade Hukić Suljkanović, pozdravno obraćanje predsjednika Saveza SSDMiS F BiH dr Rifata Rijada Zaida i gostiju te je prezentovan Izvještaj o aktivnostima Saveza SSDMiS F BiH 2017/2018, izvjestioca dr Admir Suljić, zamjenika predsjednika Saveza SSDMiS F BiH.

 

Nakon uvodnog, nastavljen je i radni dio sjednice Skupštine te su razmatrane slijedeće tačke dnevog reda:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Skupštine SSDMiS TK;
  2. Razmatranje i usvajanje:
  • Izvještaja o finansijskom poslovanju za 2016. i 2017. godinu;

           Izvjestilac: Knjigovodstveni servis „Revis“ Tuzla / predsjednica SSDMiS TK

  • Izvještaja o radu za 2016. i 2017. godinu;

           Izvjestilac: Predsjednica SSDMiS TK Doc.dr.sc. Nermina Kravić

  • Izvještaja Nadzornog odbora za 2016. i 2017. godinu;

          Izvjestilac: Predsjednik Nadzornog odbora Doc.dr.sc. Harun Avdagić

  • Finansijskog plana za 2018. godinu;

          Izvjestilac: Predsjednica SSDMiS TK Doc.dr.sc. Nermina Kravić

  • Plana rada za 2018. godinu;

         Izvjestilac: Predsjednica SSDMiS TK Doc.dr.sc. Nermina Kravić

 

Sve navedene tačke su jednoglasno usvojene.

U nastavku, pod tačkom pet razmatrana su pitanja, prijedlozi i inicijative.

Kako nije bilo delegatskih pitanja, predsjednica Skupštine je predložila da se prema zaključku i dostavljenoj inicijativi Glavnog odbora razmotre zahtjevi za povlačenje sa dosadašnjih čelnih funkcija predsjednice Skupštine, prim.dr. Nedžade Hukić Suljkanović, zbog odlaska u mirovinu, i predsjednice Sindikata, doc.dr. Nermine Kravić, zbog ličnih obaveza i višegodišnjeg angažmana u Sindikatu. Prijedlozi su jednoglasno prihvaćeni.

U nastavku, delegati su upoznati sa dostavljenim prijedlozima Glavnog odbora, i to prijedlog za imenovanjeprof.dr. Elvire Konjić, za vršioca dužnosti predsjednice Skupštine, do isteka mandata 2015/2019. i prijedlog za imenovanje  dr Admira Suljića, za vršioca dužnosti predsjednika Sindikata, do isteka mandata 2015/2019. Na mjesto zamjenika predsjednika umjesto dr Admira Suljića predložen je prof.dr. Goran Krdžalić.

Delegati su pozvani da se izjasne i o svojim prijedlozima.

Kako nije bilo drugih prijedloga, odluke o imenovanju su stavljene na izjašnjenje.

Predloženi vršioci dužnosti, do isteka mandata 2015/2019, jednoglasno su imenovani.

U nastavku je predloženo i da se delegati izjasne o imenovanju dva nova člana Glavnog odbora iz Podružnice JZU UKC Tuzla, obzirom da su upražnjena dva mjesta a po izboru članova Podružnice, koji će se provesti u što kraćem roku. Prijedlog je usvojen većinom glasova.

Prema odluci Glavnog odbora, na samom kraju sjednice dodijeljene su i zahvalnice Upravnom odboru Saveza SSDMiS F BiH, dr Miodragu Femiću predsjedniku sindikata doktora RS-a,te članovima Glavnog, Štrajkačkog i Nadzornog odbora, Pregovaračkog tima, sekretaru Sindikata ,Doc.dr.sci.Zlatanu Begiću i potpredsjedniku Federacije BiH Milanu Dunoviću zbog  pravne pomoći Sindikatu čime je sjednica Skupštine SSDMiS TK okončana.

 

Posted in Novosti

Leave a Comment